12 febr

Külföldi partnerünkön keresztül vállaljuk propellerek, tribek, hajtóműházak javítását.

Partnerünk  műhelyét 1952-ben alapították. Kezdetben az általános fémmegmunkálási ágazatban tevékenykedett, hamarosan külön részleget hoztak létre kifejezetten a hajózási alkalmazások számára. Speciális szerszámok és eszközök telepítésével 1956-ban megkezdődött a tengeri hajócsavarok gyártása és javítása. Az összes vezető gyártóval kötött szerződések lehetővé tették a termékspecifikus lejtés/dőlés – és geometriai konstrukciók gyártási berendezésének bővítését.

Ezért  képesek lettek az eredetihez hűen rekonstruálni és hangolni minden típusú és márkájú hajócsavart. Az olyan speciális propellersorozatokhoz, mint a Rolla propeller, a DuoProps, a High-Five, a Revolution4 és még sok más, eredeti „hangolással” (több mint 5000 negatív modell) rendelkeznek a deformált lapátok pontos helyreállításához. A modern NC gépek használata és a dinamikus kiegyensúlyozás számukra magától értetődő, csakúgy, mint az alkalmazottaink folyamatos képzése a legújabb szabványoknak megfelelően.

Ezzel a speciális műhelyberendezéssel és a hajócsavar-ágazatban szerzett sokéves tapasztalatukkal a legmagasabb pontossággal és megbízhatósággal kínálnak ügyfeleiknek speciális szolgáltatásokat:

 • Alumínium, bronz, nibral és rozsdamentes acél hajócsavarok javítása 2,5 m átmérőig
 • A propeller sebességének beállítása az optimális teljesítmény érdekében
 • Lejtés/dőlés és / vagy átmérő változtatása, hangolási munka, élhegyezés stb.
 • A hibás gumikapcsolók cseréje
 • Váltás műanyag agyrendszerekre (Flo-Torq II, Reflex Hub, XHS-System)
 • Hegesztik a hajtás házát (lehűtött, a sebességváltó szétszerelése nélkül!)
 • Mindenféle statikus és dinamikus kiegyensúlyozás
 • A gumi tengelycsapágyak kinyomása és benyomása (tengely konzol, farcső)
 • Mindenféle felület tisztítása és bevonata (fényes polírozás, szennyeződésgátlás, alapozók)
 • A hajócsavarok és a hajózási alkatrészek csiszolása, hegesztése és esztergálása
 • Számítógépes számítás és tanácsadás hajózási vagy hidrodinamikai konstrukciókhoz

Kiegyensúlyozása a  hajócsavaroknak  mindenféle elektronikus úton. Ennek során láthatatlan öntési hibák is észlelhetők és kijavíthatók. A kiegyensúlyozást 1 grammnál kisebb pontossággal, háromdimenziós rétegezési eljárással végezik, függetlenül a propeller méretétől.

Cserélik  a régi vagy sérült gumitengelyeket. Eredeti alkatrészek és speciális megerősített kiegészítő modellek egyaránt rendelkezésre állnak. A régebbi Mercury / Mercruiser propellerek gumitömbökből átalakíthatók a FloTorq-II rendszer / XHS rendszerré, és fordítva. Számos Volvo-Penta DuoProps és AQ propellerrel lehetőség nyílik új, szilárdabb gumiagyra váltani, amelyek kevésbé valószínűek, hogy „átcsúsznak”/ átfordulnak.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Kapcsolódó termékek: